Iedereen wil de beste dag weten voor het versturen van zijn email marketing campagnes. Een juist tijdstip van versturen kan je mailing immers maken of kraken. Het tijdstip van het verzenden van je nieuwsbrief kan veel invloed hebben op de open rate maar ook op de click through rate. Het inplannen op het juiste moment kan een wereld van verschil betekenen. Er zijn al heel wat studies gedaan naar het juiste tijdstip voor het versturen van je nieuwsbrief. In deze post gaan we je vertellen wat studies vertellen en wat we er kunnen uit leren.

Studies over de beste verzendtijd van uw e-letters.

Er zijn al heel wat studies de afgelopen jaren gebeurd. Het moeilijke aan deze studies is dat sommige hun resultaat in dezelfde lijn ligt maar dat ook andere een totaal ander resultaat geven. Ook niet alle studies zijn op dezelfde parameters gebaseerd. Na het lezen van deze post hoef je je toch niet verder te baseren op enkel je gevoel of enkel het A/B testen. Uiteraard is A/B testen nooit slecht en kan je voor je persoonlijk toch wel een aantal dingen leren die wellicht in je branche anders kunnen zijn. Elke maillijst bestaat uit een andere samenstelling van personen en hun gewoonten. Daarom kan het zijn dat je verzendtijd misschien wel anders ligt dan van andere marketeers. Toch is het handig om te weten wanneer andere hun mailing verzenden, zeker wanneer je van nul moet van start gaan. Genoeg nu. Laten we even een aantal testen erbij nemen want hieruit kunnen we toch een aantal waardevolle lessen leren.

Wat is de beste dag om uw email te verzenden?

Mailchimp is één van de bedrijven die hiervoor al studies heeft uitgevoerd. Mailchimp gebruikte een algoritme (Send Time Optimization) om informatie te verzamelen over het beste verzendmoment om naar individuele mailadressen te versturen. Zij werken internationaal dus hebben ze ook rekening gehouden met de verschillende tijdzones. Het algoritme hield ook rekening met de betrokkenheid van de gebruikers om de juiste verzenddag vast te stellen. Hier zijn de resultaten die zij hadden:
Beste dag voor het verzenden van nieuwbrieven volgens mailchimp
Beste dag voor het verzenden van nieuwbrieven volgens mailchimp
Bovenstaande grafiek is het resultaat uit miljoenen verzonden emails via Mailchimp. Zoals je kan zien blijkt hieruit dat donderdag nipt de beste dag van de week is. Er was eigenlijk heel weinig verschil tussen de dagen van maandag tot en met vrijdag. De weekend dagen zijn de minst interessante dagen, met zondag de slechtste dag om een nieuwsbrief te versturen. Ook GetResponse deed een uitgebreid onderzoek en uit hun resultaten blijkt dinsdag de dag dat de meeste nieuwsbrieven verzonden worden. Ook op dinsdag is de open rate het grootste. De klikfrequentie is het grootste op vrijdag, nipt gevolgd door woensdag en dinsdag. Ook hier is het weekend het minst interessant om uw nieuwsbrief te verzenden.
Beste dag van de week om nieuwbrief te verzenden volgens GetResponse
Beste dag van de week om nieuwbrief te verzenden volgens GetResponse
Ook het rapport van Hubspot laat zien dat de meeste nieuwsbrieven geopend worden op maandag, dinsdag en woensdag. Dinsdag was de dag met 20% meer geopende mails dan het gemiddelde. Ook hier kunnen we weer zeggen dat er weinig verschil zit in de weekdagen, het weekend echter is hier ook verre van interessant om te versturen.
Beste dag om nieuwsbrievent e versturen volgens Hubspot
Beste dag om nieuwsbrievent e versturen volgens Hubspot
percentage geopende mails tov het weekgemiddelde - bron Hubspot
percentage geopende mails tov het weekgemiddelde – bron Hubspot

Conclusie: weekdagen zijn de beste dagen.

Ook al is er geen consensus tussen de verschillende studies wat betreft de beste dag van de week voor het versturen van je nieuwsbrief, kunnen we wel concluderen dat een weekdag altijd het beste moment is. Welke dag dat is maakt niet zoveel uit aangezien er zeer weinig verschil is tussen de weekdagen. Ook kunnen we besluiten dat een nieuwsbrief op zaterdag en zondag het minst interessant is.  Wij geven de voorkeur naar het verzenden op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit leert onze ervaring bij het verzenden van nieuwsbrieven voor onze klanten. Nu we weten welke dag we best versturen is het zeker nog interessant op welk tijdstip we dit dan best doen. Dit ga ik voor je uit de doeken doen in mijn volgende post. Wat is jouw ervaring op welke dag je best verstuurd? Laat het me zeker weten. Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit