Google is in België de belangrijkste zoekmachine. Maar liefst 90% van de Belgische internet gebruikers gebruikt Google als zoekmachine. Hiermee heeft Google het absolute marktaandeel. Het is dan ook heel logisch dat Google een interessant medium is om te adverteren.
Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Met Google Adwords kan je adverteren in de zoekresultaten van Google. Je bepaalt zelf bij welke zoekwoorden je advertentie vertoont wordt en hiervoor betaal je. Als er op één van deze zoekwoorden wordt gezocht, wordt de advertentie boven de zoekresultaten weergegeven. In de afbeelding hieronder zie je waar de advertenties in Google verschijnen.

Hoe werkt Google Adwords?

Je betaalt enkel per klik

Google Adwords werkt op basis van een cost per click (cpc) systeem. Dit wil zeggen dat adverteerders enkel betalen wanneer iemand klikt op hun advertentie. Dus je betaalt enkel voor effectieve bezoekers op je landingspagina. Voor iemand die enkel je advertentie gezien heeft en niet doorklikt naar je website of webshop betaal je dus niet. Op dit ogenblik toont Google bovenaan de zoekresultaten 4 advertenties per pagina net boven de organische zoekresultaten.

Wat kost een Adwords campagne?

Je kan zelf volledig bepalen wat je wil besteden aan je campagne. Wij hebben klanten die €150 per maand spenderen alsook die €50.000 per maand spenderen. Je kan in het Adwords dashboard zelf bepalen hoeveel je per dag wil spenderen, bv €10 per dag. Ook kan je zelf bepalen wat je maximum bod per klik is, bv €0,50. Dit heb je zelf in de hand. Google bepaalt aan de hand van een veiling per zoekwoord hoeveel je exact gaat betalen. Dit zal nooit je maximum budget overstijgen.

Schitterende resultaten met Adwords

Met Adwords kan je extreme resultaten behalen. Doordat je helemaal bovenaan de pagina, boven de organische zoekresultaten, komt te staan kan je ontelbare bezoekers naar je website of webshop halen. Mik echter niet op 1 zoekwoord maar op zoveel mogelijk zoekwoorden tegelijk zodat je het maximum uit jouw markt kan halen. Door Adwords in te schakelen kan je elke dag weer relevante bezoekers bereiken.

Start niet als een kip zonder kop

Zoals ik eerder al zei kan je met Google Adwords prachtige resultaten bekomen. Echter begin er niet aan wanneer je is een uurtje tijd hebt om dit tussendoor in te stellen. Adwords is een studie op zich. Wanneer je je niet verdiept in Adwords en er op een verkeerde manier van start mee gaat kan het je al gauw handen vol geld kosten en geen resultaat opleveren. Start dus niet als een kip zonder kop maar neem je tijd ervoor. Wil je toch eieren voor je geld en niet als een kip zonder kop van start gaan (ja ik heb deze week kippen gekocht 🙂 ) dan kan je ook steeds je Google Adwords uitbesteden. Buitengewoon Communicatie heeft ruime ervaring in het opzetten van adwords campagnes en dit aan een uiterst competitief tarief.

Korte samenvatting: Wat is Google Adwords?

Wat is Google Adwords? Google Adwords is een zeer doeltreffende manier om op korte tijd resultaat te behalen met Google advertenties. Het is een aanrader voor zowel regionale als nationale adverteerders. Alles is volledig instelbaar en meetbaar via Google Analytics. Het is voor elke adverteerder budgettair haalbaar, ongeacht je een nationale of regionale adverteerder bent.
Wat is Google Adwords - voorbeeld advertentie | Buitengewoon Communicatie in Averbode
Wat is Google Adwords – voorbeeld advertentie | Buitengewoon Communicatie in Averbode
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit