[section] [row] [col span__sm=”12″]

Waarom wordpress website updaten?
is dit noodzaak of bijzaak?

[/col] [/row] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”6542″ width=”85″ margin=”30px 0px 0px 0px” animate=”fadeInLeft”] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Wereldwijd is WordPress de meest gebruikte CMS voor het bouwen van een website. Meer dan 90% van alle websites zijn hiermee gebouwd. Als je website gebouwd is met WordPress is het zeer belangrijk dat deze regelmatig geupdate wordt.

In dit artikel leg ik je graag uit waarom het updaten van WordPress geen bijzaak is maar een noodzaak. 83% van de gehackte WordPress websites zijn websites die niet geupdate zijn naar de laatste versie.

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom je je sofware moet bijwerken:

  1. Beveiliging
  2. Bugfixes
  3. Nieuwe functies en verbeteringen
[/col] [/row] [/section] [section bg_color=”rgb(239, 234, 234)” padding=”0px”] [row padding=”45px 0px 0px 0px”] [col span=”2″ span__sm=”12″ animate=”fadeInLeft”] [/col] [col span=”8″ span__sm=”12″ animate=”fadeInLeft”]

Beveiliging van je WordPress website

De belangrijkste reden om je WordPress website up-to-date te houden is beveiliging. Doordat WordPress zo een populair systeem is en mede doordat de meeste websites hiermee gemaakt zijn, is het ook een populair doelwit voor hackers. Zij proberen in te breken in je code om daar malware of virussen achter te laten.

Wanneer er een update van de WordPress code geweest is laten de bouwers weten welke versie update er geweest zijn. Dit is een opsomming van wat er in de nieuwe update verholpen en gewijzigd is. Natuurlijk lezen hackers dit ook en gaan onmiddellijk op zoek naar websites die de update nog niet gedaan hebben. Hierdoor hebben ze een makkelijk doelwit.

Plugins en thema updaten

Ook je plugins en thema dien je up-to-date te houden. Ook hier proberen malafide personen misbruik te maken wanneer deze niet geupdate zijn. Plugins en thema’s die je geïnstalleerd hebt maar toch niet gebruikt raden we aan te verwijderen. Ze zorgen voor onnodige code en kunnen doelwit van hacking zijn wanneer ze niet bijgewerkt zijn.

[/col] [/row] [/section] [section border=”0px 0px 10px 0px” border_color=”rgb(234, 173, 53)”] [row padding=”30px 0px 0px 0px”] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Bugfixes

Elke software heeft bugs. Dit zijn fouten in de code van het systeem. Deze fouten veroorzaken crashes of conflicten met andere plugins. Om ervoor te zorgen dat alles perfect werkt is het voorkomen dat er bugs in de programmacode zitten.

In de updates zitten ook bugfixes. Wanneer er fouten zijn geconstateerd in de code dan zullen deze opgelost worden en met een update aangepast worden in je website.

 
[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Nieuwe functies en betere prestaties

Een WordPress website is nooit af. Er komen voortdurend verbeteringen. Dit kunnen verbeteringen zijn in de software om deze sneller te laden maar kunnen evengoed nieuwe functionaliteiten zijn. 

Door de updates verbeter je dan ook steeds de prestaties van je website.

 
[/col] [col span=”2″ span__sm=”12″] [/col] [col span=”8″ span__sm=”12″]

Hoe update je je WordPress website

WordPress maakt het vrij makkelijk om je website up-to-date te houden. Wanneer je inlogt in je dashboard van WordPress zie je meldingen staan van updates. Reken er op dat er wekelijks meerdere updates zijn. Een update doen is niet moeilijk maar het is een kwestie van dit niet te vergeten, zeker niet wanneer je nauwelijks in de backend van je website komt.

Graag vertel ik je in het kort welke stappen je moet nemen voordat je een update doet:

  1. Lees de release notes van de update
  2. Wanneer het mogelijk voor je is, test eerst de update op een lokale website. Zo weet je of een update niet bepaalde onderdelen van je website kapot maakt. Loopt dit goed dan kan je de update op je live versie doen
  3. Maak zeker eerst een backup van je website, zowel bestanden als de database
  4. Installeer nu de updates van WordPress en controleer of er updates van plugins of je thema zijn. Niet gebruikte thema’s en plugins verwijder je best
  5. Controleer nu je volledige website. Kijk vooral na wat er gewijzigd is en of dit nog naar behoren werkt. Dit kan je vinden in de release notes.
[/col] [/row] [/section]