Opgepast voor dit virus!
Een e-mail die op dit moment wordt verstuurd informeert u dat een besteld pakket niet kon worden afgeleverd. Het bericht wordt zogenaamd verstuurd vanuit een transportfirma en ziet er op het eerste zicht betrouwbaar uit. Maar de mail bevat in werkelijkheid ransomware. Via een link in die e-mail kan er een document gedownload worden om een nieuwe afspraak te maken. Wanneer u op deze link klikt installeert u het virus die uw computer als het ware gijzelt. De criminelen vragen vervolgens geld om de computer opnieuw te ontgrendelen.
Deze mails hebben uiteraard enkel tot doel om u geld afhandig te maken, of om uw identiteit te achterhalen. Wees alert en verwijder dergelijke berichten onmiddellijk. Met uw klachten en meldingen kan u terecht op het centrale meldpunt van de FOD Economie. Zelf heb ik deze mail ook gekregen maar gelukkig heb ik er niks mee gedaan. Twijfelt u of het om een echte of valse mail gaat dan kan je altijd al even kijken door op de link te gaan staan ZONDER er op te klikken. Zo ziet u onderaan uw scherm de url waarnaar deze link verwijst. Hieraan ziet u al veel of het om een echte link naar de transportfirma gaat of een valse link naar een andere url. Wil je dat jouw vrienden en familie ook op de hoogte zijn, schrijf in op de nieuwsbrief van Buitengewoon Communicatie zodat ze direct op de hoogte gehouden worden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit