Moneybird en WooCommerce koppelen voor geautomatiseerd facturatieproces

Als ondernemer die zijn producten en diensten via een WooCommerce-webshop aanbiedt, is het stroomlijnen van het facturatieproces essentieel voor efficiëntie en tijdsbesparing. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door Moneybird, een populair online boekhoudprogramma, te koppelen aan je WooCommerce-webshop. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je deze koppeling kunt realiseren met behulp van een speciale plugin, waardoor handmatig facturen aanmaken verleden tijd wordt.
Moneybird en WooCommerce koppelen voor geautomatiseerd facturatieproces | Buitengewoon Communicatie

Wat is Moneybird?

Moneybird is een online boekhoudprogramma dat veel wordt gebruikt door ondernemers om hun financiën te beheren. Voor eigenaars van WooCommerce-webshops biedt het koppelen van Moneybird aan hun platform een naadloze manier om het facturatieproces te automatiseren. In dit artikel zullen we een gedetailleerde handleiding bieden over hoe je Moneybird en WooCommerce kunt integreren, waardoor handmatige facturatie tot het verleden behoort.

Waarom Moneybird en WooCommerce koppelen?

Het koppelen van Moneybird aan WooCommerce biedt diverse voordelen voor ondernemers:

  1. Automatisering van facturatie: Door Moneybird te integreren met WooCommerce wordt het mogelijk om het facturatieproces volledig te automatiseren. Dit betekent dat voor elke bestelling die via je webshop wordt geplaatst, automatisch een factuur wordt gegenereerd in Moneybird.
  2. Tijdsbesparing: Handmatig facturen aanmaken voor elke bestelling kan tijdrovend zijn. Met de koppeling tussen Moneybird en WooCommerce wordt dit proces geautomatiseerd, waardoor je kostbare tijd bespaart die je kunt besteden aan andere belangrijke taken.
  3. Nauwkeurigheid: Automatisering vermindert ook de kans op fouten die kunnen optreden bij handmatig invoeren van factuurgegevens. Dit draagt bij aan de nauwkeurigheid van je boekhouding en vermindert het risico op fouten.

Extra voordeel: Uniforme factuurnummering voor alle verkopen

Een bijkomend voordeel van het koppelen van Moneybird aan je WooCommerce-webshop is de mogelijkheid om een uniforme factuurnummering te behouden, zelfs voor verkopen die buiten de webshop plaatsvinden. Dit betekent dat ongeacht de verkoopbron – of het nu via de webshop is of rechtstreeks vanuit de winkel – alle facturen worden gegenereerd en genummerd in Moneybird. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het bijhouden van verschillende reeksen factuurnummers voor verschillende verkoopkanalen. Het proces blijft gestroomlijnd en georganiseerd, wat bijdraagt aan de consistentie en efficiëntie van je boekhouding.

Stapsgewijze handleiding voor het koppelen van Moneybird en WooCommerce

Hieronder vind je een gedetailleerde gids voor het koppelen van Moneybird aan WooCommerce:

Stap 1: Aanmaken van een Moneybird account
Indien je nog geen Moneybird account hebt, dien je eerst een account aan te maken op hun website. Een Moneybird-account kan je aanmaken via deze link.

Stap 2: Installatie van Moneybird plugin voor WooCommerce
Navigeer naar de plugin sectie van je WooCommerce-webshop en installeer  de Moneybird plugin van Extensiontree . Installeer en activeer deze plugin.

Stap 3: Verbinding maken met Moneybird
Na activatie van de plugin, ga naar de instellingen en zoek naar de Moneybird sectie. Hier kun je inloggen op je Moneybird account en de nodige autorisaties verlenen om de koppeling tot stand te brengen.

Stap 4: Configuratie van facturatie-instellingen
Pas de facturatie-instellingen aan naar jouw voorkeuren en behoeften. Dit omvat zaken zoals factuurnummers, betaaltermijnen, enzovoort.

Stap 5: Testen en verifiëren
Voer een testbestelling uit op je WooCommerce-webshop om te controleren of de koppeling correct werkt. Controleer of de factuur automatisch wordt gegenereerd in je Moneybird account.

Conclusie

Het koppelen van Moneybird aan WooCommerce biedt een efficiënte oplossing voor het automatiseren van het facturatieproces voor ondernemers. Met behulp van de juiste plugin en een eenvoudige configuratie, kun je handmatige taken elimineren en meer tijd besteden aan het laten groeien van je bedrijf. Volg de bovenstaande stappen en profiteer van de voordelen van geautomatiseerde facturatie met Moneybird en WooCommerce.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit