Zoekmachine optimalisatie voor de feestdagen

Waarschijnlijk denk je er nog niet aan met dit mooie weer, 24 graden op 16 oktober, maar het is nu stilaan tijd om je webshop voor te bereiden op de komende feestdagen. Je wil immers de belangrijkste periode van het jaar niet mislopen. Het is nooit te vroeg om je planning te maken en voor je SEO nog op orde te hebben is het nu wel hoog tijd. Vandaar wil ik je hier aangeven wat je nu moet doen.
Zoekmachine optimalisatie voor de feestdagen | Buitengewoon Communicatie Averbode

Is je webshop SEO klaar voor de feestdagen?

Misschien klinkt het raar maar je kan wel degelijk je webshop optimaliseren voor de feestdagen. Heb je dit nog niet gedaan dan is het nu wel echt tijd dat je eraan begint. Wat kan je doen?

Heb je er al aan gedacht speciale landingspagina’s te maken? Zo kan je allerhande landingspagina’s maken die je optimaliseert voor de zoekmachines. Enkele voorbeelden zijn: Leuke eindejaarsgeschenken voor tieners, geschenk voor de beste papa’s, top 10 best verkochte artikelen voor skiërs… en ga zo maar door. Een handig hulpmiddel is AnswerThePublic. Deze website geeft je direct wat suggesties.

Voor een van onze klanten hebben we deze week een landingspagina aangemaakt die we optimaliseren op “Populair Kerstcadeau voor dames”.

Hoe pak je dit aan? Je maakt je landingspagina of categoriepagina. De pagina titel en meta descriptions moeten de zoekterm bevatten waarop je wil gevonden worden, bv de aankomende kerstdagen. Deze pagina kan je steeds weer hergebruiken, ook voor andere belangrijke momenten in de loop van het jaar zoals Valentijn, Pasen,… Wijzig de paginatitel en de meta descriptions en misschien dien je je pagina nog wat te updaten en je bent weer vertrokken. Waar ik zelf nog meer voorstander van ben is deze pagina maar voor één enkele gebeurtenis te gebruiken en deze jaar na jaar te hergebruiken mits aanpassingen. Zo is je pagina steeds geoptimaliseerd. Je maakt dan verschillende landingspagina’s aan voor alle gebeurtenissen tijdens het jaar.

Begin er zeker 60 dagen vooraf aan. Zo heeft Google en Bing ruim voldoende tijd om je pagina te indexeren.

Social media

Vergeet social media niet. Zij kunnen een zeer belangrijke rol spelen. Automatisch denken we dan aan Facebook, Instagram en Twitter. Vergeet echter de kracht van Pinterest niet. Ik ben er zeker van dat jij of je partner een Pinterest account heeft.

Pinterest inzetten voor de feestdagen.

Wie pint er nu tegenwoordig niet? Je bent aan het surfen en ziet een leuk kapsel… PIN Oh wat een leuk kleedje… PIN Je bent op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk en ziet een leuke ring… PIN. Begrijp je stilaan waar ik naartoe wil gaan. Potentiële klanten surfen wat rond en komen je foto’s tegen, pinnen je producten en maken zo directe links naar je shop. Zorg ervoor dat deze pinners klanten worden.

Maak een Pinterest bedrijfsaccount en adverteer eens op Pinterest. Je zal zien dat je een nieuwe stroom aan klanten naar je shop trekt

Uiteraard vergeet niet te posten op Facebook, Twitter, Instagram…

Hoe pak jij dit aan voor de komende feestdagen? Laat het me zeker weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit