Google Maps werkt niet meer op mijn WordPress website.

Google maps integreren in je website. Dat doe je zo. Google heeft wat wijzigingen doorgevoerd.
Google maps werkt niet meer op wordpress - Buitengewoon Communicatie

Een Google Map op de contactpagina of op de een of andere pagina van je website? Nu krijg ik al een aantal maanden melding van klanten en niet klanten dat hun Google Map plots niet meer zichtbaar is op de website. Vandaar heb ik even wat opzoek werk gedaan en vertel ik jullie exact wat er aan de hand is en hoe je dit kan oplossen.

Update van Google Maps

Op heel wat websites werkt sinds 11 juni 2018 de Google Map niet meer. Op die datum rolde Google een nieuwe update uit, met een nieuwe release van Google Maps Platform. Hierdoor is de map niet meer zichtbaar op je website. Gelukkig is dit zeer makkelijk op te lossen.

Wat moet je doen om een Google map op je website te plaatsen?

Google heeft zijn prijssetting van Google Maps aangepast. Hierdoor hanteren ze nu een “pay as you go” formule in plaats van de gebruikelijke standaard en premium abonnementen. Wat is nu het verschil? Het verschil is dat je nu betaalt voor Google Maps aan de hand van hoe vaak je kaart gebruikt wordt door bezoekers. 

Wat kost dan Google Maps voortaan?

Google Maps was een gratis dienst van Google. Dat is nog zo voor de meeste gebruikers. Nu krijg je een gratis tegoed van $200 per maand. Hiermee kan er per dag 25.000 keer gebruik gemaakt worden van je kaart. Voor de meeste van ons zal dit voldoende zijn.

Waarom zie ik dan mijn map niet?

Google wil zeker zijn van zijn centen op het moment dat je de $200 per maand overschrijd. Hierdoor ben je nu verplicht om je betalingsgegevens in te vullen wanneer je de Api key aanmaakt voor de koppeling met je website.

Google Maps op je website zetten

Om je Google Maps weer actief te krijgen op je website doe je volgende stappen. Moeilijk is dit niet en ik leg het even in stappen voor je uit:

  • Log in op je Google account en ga naar de Google Developers pagina
  • Klik op de knop “Get started” Dit is een blauwe opvallende knop
  • Kies dan op het platform wat je wil inschakelen, kies voor “Maps”. Wil je ook gebruik maken van “Routes” dan selecteer je dit ook.
  • Vervolgens vul je een project naam in bv “Google Maps website Buitengewoon Communicatie”. Deze naam kan je zelf vrij kiezen. Klik dan op “Continue”. Wacht op het volgende scherm, ook al duurt dit soms wel even.
  • Nu schakel je facturering aan. Het zou kunnen dat je hiervoor een account moet aanmaken.
  • Nu je alles hebt ingevuld krijg je de API-key die je dient te installeren op je website.

Heb je deze stappen doorlopen dan zou je de je kaartje terug moeten zien op je website.

Hulp nodig?

Lukt het je niet of zie je het zelf niet zitten om dit te installeren. Geen probleem. Contacteer ons en we lossen dit voor je op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit