Cryptocurrencies en WordPress, is je website veilig?

Cryptocurrencies en Wordpress. Is je website veilig hiervoor of toch even opletten?
Cryptocurrencies en Wordpress. Is je website veilig?
Vandaag kreeg ik een mailtje van één van mijn hostingpartners dat wel mijn aandacht trok. Het was een mailtje dat ging over de crypto gekte die overal om je heen verder groeit maar die vraagt om aandacht te blijven geven om veiligheid. Daarom vond ik het wel gepast om hier een klein blog berichtje over te schrijven. Er wordt enorm veel gehackt en gestolen en steeds meer draait daarbij om cryptocurrency.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency of cryptovaluta is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. De bekendste en grootste is Bitcoin met op dit ogenblik een waarde geldvoorraad van 230 miljard dollar. Daarnaast zijn er nog andere zoals Ether, Litecoin, Monero,… Veel mensen kennen Bitcoin ‘als die internetmunt waarmee je anoniem kunt betalen’ of ‘als die munt die online criminelen gebruiken om zich mee te laten betalen’. Hierop wil ik in deze blog toch wel wat dieper op in gaan. Heb je een Windows computer en geen goeie firewall of virusscanner? Oei dan is de kans groot dat hackers via het internet op je computer gaan rommelen. Dit gebeurt volautomatisch met handige scripts die in de achtergrond draaien. Je gaat hier niks van merken. Eenmaal binnen laten ze ransomware los op je computer die je computer versleutelt en je pas weer vrij krijgt door een mooie som op tafel te leggen. Op tafel leggen is relatief. Hiervoor gebruiken ze de cryptocurrencies om jou op een anonieme en ontraceerbare manier te laten betalen.

Hackers en WordPress

Hackers zijn heel actief met WordPress sites. Dit doen ze omdat deze doorgaans slecht onderhouden worden. Een lek in de code is al voldoende om je site te misbruiken. Het bijzondere is dat de website bezoeker de schade oploopt. Hun processortijd wordt dan benut via een javascript. Gelukkig is er Norton Anti-virus die dit soort scripts onderschept.

Update je wordpress website

Hou je WordPress website altijd up to date. Installeer de laatste updates, zorg voor extra veiligheid met bv de Wordfence plugin. Deze houd je op de hoogte bij eventuele wijzigen aan de code van je website. Veel website eigenaren weten niet dat ze geregeld ook in de backend van de website moeten zijn om de nodige updates te doen. Dit is geen groot werk en een kwestie van er aan denken en doen. Een wijze raad die je veel ellende in de toekomst kan besparen. Weet je niet hoe je een WordPress website moet updaten. Vraag het gerust aan ons en we leggen het je met plezier uit. Misschien laat je dit liever door ons doen? Ook dat kan. Voor een kleine maandelijkse kost doen wij dit continue voor jou. Zo hoef jij er niet van wakker te liggen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Hans De Boel

Hans De Boel

Over mij...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Laatste Nieuws...

Volg ons op Facebook

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit